Tamron on yrittänyt jatkuvasti rikkoa optisen suorituskyvyn rajoja varsinkin niin sanotuissa megazoomeissa. Tällä hetkellä markkinoilla oleva malli 18-270mm PZD, on ollut Tamronin suurin menestyjä niin myynnissä kuin testeissäkin. Zoom-alueen pidentäminen 15-kertaisesta 18,8-kertaiseksi, kuvanlaadusta tinkimättä, on tietenkin iso haaste.
Kuvanlaatu ja optinen rakenne
Vastatakseen kuvanlaadun asettamiin vaatimuksiin, objektiivi koostuu 16:sta linssielementistä 12:ssa ryhmässä, jotka sisältävät kolme asfääristä linssiä, yhden asfäärisen hybridilinssin, kaksi LD-linssiä (Low Dispersion), yhden XR-linssin (Extra Refractive) ja yhden UXR-linssin (Ultra Refractive). Tämän lisäksi linssit on käsitelty kehittyneellä heijastuksenestopinnoitteella.
APS-C
Di II tuotenimessä tarkoittaa, että tämä objektiivi on suunniteltu erityisesti APS-C–kennon kameroille. Objektiivin kuvakulma vastaa kinokoossa 24,8mm-465mm zoom-aluetta.
Lähin tarkennusetäisyys
Koko zoom-alueella lähin tarkennusetäisyys on 39 cm, jonka ansiosta objektiivi soveltuu myös makrokuvaukseen. Suurennussuhde 300mm polttovälillä on 1:2,9.
PZD, VC & sääsuojaus
Nopea ja hiljainen PZD (Pietsosähköinen) automaattitarkennus yhdessä optisen kuvanvakaajan ja sääsuojauksen kanssa, tekevät objektiivista, edeltäjiinsä verrattuna, entistäkin monipuolisemman megazoom-objektiivin.
Tekniset tiedot
- Polttoväli: 16-300mm
- Valovoima: F/3,5-6,3
- Kuvakulma: 82°12´– 5°20´(diagonaali)
- Rakenne: 16 linssiä 12 ryhmässä
- Lähin tarkennus: 0,39 metriä
- Suurennussuhde: 1:2,9 (300mm polttovälillä lähimmällä tarkennuksella)
- Suodinkoko: 67mm
- Pituus: 99,5mm
- Halkaisija: 75mm (paksuimmasta kohdasta)
- Paino: 540 grammaa
- Himmenninlehtiä: 7 kpl
- Penin aukko: F/22 – 40
- Sisältää: Vastavalosuoja
- Kiinnitys: Canon, Nikon ja Sony*
*Sony-versiossa ei ole kuvanvakaajaa. Kuvanvakaaja on Sonyn rungossa.
Kari Raitanen –
Tuote ok