Valitse tuoteosasto

Näytetään tulokset 1–16 / 259

Valitse tuoteosasto

Näytetään tulokset 1–16 / 259

Järjestelmäkamerat

Järjestelmäkamera on monimutkaisempi versio normaalista kamerasta, jossa tietyt osat, pääasiassa objektiivi, voidaan vaihtaa kuvaustilanteeseen sopivaksi. Eri merkkien välillä on myös erilaiset lisävarusteet, kuitenkin perusobjektiivit kuten laajakulmat, perusobjektiivit ja teleobjektiivit löytyvät kaikilta isoilta valmistajilta.

Järjestelmäkameroiden muita lisävarusteita ovat esimerksiksi salamat, mikrofonit ja muut äänitallentimet, videotallentimet, muistikortit ja akut. 

Järjestelmäkameroita on pääasiassa kahta rakenteltaan erilaista mallia, peililliset ja peilittömät. Näistä ensimmäisenä mainittu on perinteinen rakennustapa, jota on käytetty jo ensimmäissä 35mm kameroissa. Peilillinen kamera sisältää nimensä mukaisesti peilin ja prisman, jonka läpi kuva tulee etsimeen, näyttäen sen mitä objektiivi näkee. Tämä mekaniikka on verrattavissa kaukoputkeen. Peilillisessä kamerassa et voi nähdä valotusta realiajassa (valotusmittari kyllä löytyy etsimestä yleisesti).

Peilitön kamera on modernimpi versio järjestelmäkamerasta. Kamera ei sisällä ollenkaan peiliä, tai siihen liittyviä lisäosia. Peilittömän kameran sensori on suoraan näkyvissä kun objektiivi poistetaan kamerasta. Sensori lukee dataa suoraan objektiivista, ja muodostaa kameran etsimeen realiaikaisen kuvan. Peilittömän kameran eduiksi luetaan tämä realiaikainen kuva, jossa säädöt valoitukseen ja valkotasapainoon näkyvät suoraan käyttäjälle. Modernit peilittömät kamerat ovat myös kehittyneet niin paljon että tarkennus on nykyään luotettavampi näissä kameroissa.

Foto Monzasta saat kaikki suurimpien kameravalmistajien järjestelmäkamerat ja lisätarvikkeet. Valokuvaajina osaamme myös käyttää, opastaa ja suositella sinulle sopivaa kameraa.

Jos tarve ja budjetti ei kohtaa, tarjoamme myös erinomaisen valikoiman käytettyjä kameroita, kaikkiin hintaluokkiin. 

Katso esimerkkejä tuotevalikoimistamme: