Godox Ving V860IIN Sony Salama
Oletko kyllästynyt ylihinnoiteltuihin brändi salamoihin? Huoli pois, Godox on ystäväsi. Kaikin puolin parempi kuin kameravalmistajien omat käsisalamat, Godox Ving V860II näyttää mitä pienet salamat voivat olla kun kaikki laitetaan peliin ja mukaan pistetään vielä ripaus innovaatiota. Voimaa, nopeutta, ja integroitu radioliikenne tekevät Ving V860II Li-Ion salamasta voittamattoman vaihtoehdon kameravalmistajien omille salamoille. Täysin yhteensopiva TTL järjestelmien kanssa, V860II tukee montaa kehittynyttä toimintoa ja ominasuutta. Siinä on myös sisäänrakennettuna Godoxin langaton 2.4 Ghz:n X radio järjestelmä, jossa on sekä slave ja master TTL toiminnallisuus jopa 100 metriin saakka. Tämän lisäksi, salama on tehokas ja monikäyttöinen, ohjenumero 60 ISO 100:lla metrin päässä 200mm zoom asennolla. Zoom alue on 20-200mm (alkaen 14mm jos käyttää ulosvetopaneelia). Ja kaikkea tätä ajaa ladattava Li-Ion akku jonka ansiosta varaus aika on nopea ja virtaa riittää pitkään. Kannattaa tutustua myös muihin Godoxin tuotteisiin, jos tarvitset enemmän tai vähemmän tehoa, painoa tai muita ominaisuuksia. Godox perheestä löytyy todennäköisesti ratkaisu kaikkiin salama tarpeisiisi. Normaalikäytössä, Godox Ving V860II ominaisuuksista löytyy täydet bounce valmiudet, tilt -7 asteesta 90 asteeseen, ja rotaatio vasemmalle ja oikealle 180 astetta. Koska laite on TTL yhteensopiva, tästä salamasta löytyy tuki HSS synkronointiin, salaman tehon kompensaatioon, ensimmäisen ja toisen verhon synkronointi, ja paljon muuta. Tämän lisäksi salama toimii myös optisena masterina ja orjana, tarpeen mukaan.
Tekniset tiedot
- Sony yhteensopiva malli
- Kantomatka: 100 metriä (X1 lähettimellä)
- 32 kanavaa
- 3 ryhmää A / B / C
- Yhteensopiva X radio lähetin/vastaanottimien kanssa
- GN 60 (metrin päässä ISO 100, 200mm zoom)
- Zoomi alue 20-200mm (14 ulosvetopaneelilla)
- Tilt -7-90° Rotaatio +/- 180°
- Optinen langaton ohjaus mahdollinen jopa 15 metriin
- 2,5mm sync portti
- micro-USB portti Firmware päivityksille
On vaikea kuvitella että käsisalama voisi tästä enää kehittyä, litiumiakku poistaa itsessään jo yhden pitkäaikaisista epäkäytännöllisyyksistä mikä pikkusalamoita on vaivannut: sormiakut. Sen lisäksi sisäänrakennettu radiovastaanotin on niin vahvasti tätä päivää koska se vapauttaa salaman sijoittelun vanhan aikaisten optisten järjestelmien rajoista. Käyttö on helppoa ja pystyt toteuttamaan hurjimmat visiosi miettimättä turhaan salaman toimintaa. Godox Ving V860II on todellinen ammattilaisen työkalu.
Paketin sisältö
- Godox V860 II salama
- Akku
- Laturi
arto.arvilahti –
Todella hyvä laite. Erityiskiitos akulle ja sen varaustason ilmoitukselle, monesti tuskaillut paristokäyttöisten kanssa ja jo tämä sai minut vaihtamaan entisen tähän.
kimmo halonen –
Erinomainen salama. Erityisesti arvostan mahdollisuutta salamalla ohjata muita 2.4 Ghz:n X radiojärjestelmää tukevia salamoita myös ilman, että master salama välähtää. Toinen hieno juttu on salaman helppo resetointi.
Huonoja puolia on sekava manuaali, josta voi valita kiinan (?) ja englannin kielen välillä. Eri Godoxin salamoissa on erilainen C.Fn funktiovalikoima. Minua häiritsee myös orjana välkkyvät valot, joita en saa pois päältä.
Nikonin, Canonin, Olympuksen, Sonyn, Panasonicin sekä Fujin V860II:lla voi ohjata kaikkia Gadoxin uusia salamoita yhtäaikaa. Esimerkiksi Sonyllä ja Olympuksella kuvaavat voivat käyttää vuorollaan Canonin V860II salamaa ja käyttää toisessa ryhmässä eri salamoita (jos taustan Canonit ovat C-ryhmässä niin Olympus valaisisi etualan A-ryhmällä ja Sony B-ryhmällä).
Tero Ruukki –
Salama on itsessään ihan hyvä. Niitä oli ennestäänkin jo kaksi ostettuna. Ohjaaminen onnistuu kätevästi Xpro radiolaukaisimella. Tällä kertaa tuli muita ongelmia vastaan. Salamassa oli firmware 1.7 ja muissa salamoissa ja lähettimessäni oli vanhempi firmis. Godoxin päivitys ei näihin onnistu Macillä. Piti kaivaa vanha PC kaapista. Sain lähettimen jotenkin päivitettyä ja sain ostamani salaman toimimaan. Muiden salamoiden päivitys ei sitten heti onnistunutkaan. Windows/ päivityssofta ei tunnistanut laitteita. Kuvauskeikka ehti mennä. Seuraavana päivänä googlettelin ja löysin syyn lopulta windowsin usb-ajurien varmenteista. Käynnistysvaiheessa tunnisteiden pakottaminen pois käytöstä tjsp. Sen jälkeen päivitys sujui ongelmitta. Uusilla firmiksillä Xpro näyttäisi löytävän salamat paremmin ja muutenkin homma pelittää. Hyvä ja edullinen salama. Miinukset päivitykseen liittyvistä ongelmista.
Riku Tynkkynen –
Ensimmäinen salamavaloni, aika selkeän oloinen ja en halunnut pattereiden kanssa pelata, joten akku suuri plussa, aika hyvin tuntuu riittävän.