Kysyttävää? Soita meille 05 – 375 3220

Ilmaiset toimituskulut yli 1000€ tilauksiin / Palautusoikeus 30pv

Avoinna arkisin 10:00 – 17:00, la 10:00 – 15:00

Käytettyjen tuotteiden kuntoluokitukset

Tämä opas on luotu auttamaan käytettyjen laitteiden ostoa ja selkeyttämään kuntoluokitusten merkityksiä. Tärkein seikka käytetyn tuotteen ostossa on varmastikin sen kunto, sillä se kertoo paljon siitä, kuinka paljon tuotetta on käytetty ja millaista huolta siitä on pidetty. Meillä käytetyt laitteet arvioidaan asteikolla 1-5 kunnon mukaan, yleisimmin käytetyt luokitukset ovat K4 ja K5. Yleisesti kaikki käytetyt tarkistetaan ja niiden toimivuus testataan aina ennen myyntiin laittoa, eli kuntoluokitus harvemmin koskee laitteiden toimivuutta. Tällä luokituksella arvioidaan lähes aina laitteen kosmeettista puolta, alla lisää tietoa poikkeuksista.

Jos tuotteessa on jokin isompi käytönjälki, mainitaan siitä erikseen tuotetekstissä. Jos esimerkiksi objektiivin sisällä on pölyä joka ei vaikuta sen käytettävyyteen, on siitä aina erillinen maininta. Samoin kuin naarmuista linssipinnassa tai mahdollisista puutteista, kuten puuttuvasta vastavalosuojasta.

Akkujen ja muistikorttien kuntoa emme pysty tarkasti arvioimaan, niiden toimivuus testataan, mutta tarkempaan arviota näistä ei ole saatavilla.

Kuntoluokka K5 = erinomainen (uutta vastaava)

K5 on luokituksista korkein ja tässä luokassa olevat tuotteet ovat erinomaisessa tai uutta vastaavassa kunnossa. Toki kaikki käytetyistä tuotteista ovat nimensä mukaan käytettyjä, eli niitä on vähintään kokeiltu käytössä, mutta lähtökohtaisesti tämän ryhmän tuotteet ovat lähes uutta vastaavassa kunnossa. Kameroiden näytöissä tai objektiivin linssipinnoissa ei ole jälkiä ja laitteet ovat yleisilmeeltään erittäin siistejä ja puhtaita. Kameroissa kuvausmäärä on yleisesti todella pieni.

Alla muutama esimerkkikuva K5 luokituksen kameroista.


Kuntoluokka K4 = hyvä

Suuri osa käytetyistä laitteista kuuluu luokkaan K4. Tämän luokan tuotteet ovat hyväkuntoisia ja yleisvaikutelma on siisti. Objektiiveissa ja kameroissa voi olla pientä normaalia maalikulumaa. Kameran näytössä voi olla pieniä hiusnaarmuja, jotka eivät näy näytön ollessa päällä, eivätkä vaikuta käyttöön. Joskus käytämme arvioinneissa myös luokka 4.5, jolloin tuote on yleisesti erinomaisessa kunnossa, mutta siitä on osoitettavissa jokin yksittäinen pieni jälki tai muutoin yleisvaikutelma ei ihan vastaa K5 luokkaa.

Alla esimerkkejä tämän kuntoluokan laitteista. Ensimmäisessä kuvassa vasemmalta objektiivin maalipinta on hieman kulunut zoom-renkaan alaosasta, tämän kuntoluokitus olisi K4. Toisessa kuvassa maalipinta on kulunut pohjasta, tästä voisi olla erillinen maininta tuotetekstissä, kuntoluokka kuitenkin K4. Kolmannessa kuvassa kameran alakulmassa pieni jälki, tämä kamera voisi mennä luokitukseltaan luokkaan K4.5 jos tämä on ainut käytönjälki.


Kuntoluokka K3 = tyydyttävä

Tämän luokan laitteet ovat teknisesti ja toiminnallisesti hyvässä kunnossa, mutta ulkopinnoissa on selkeästi havaittavissa käytönjälkeä ja kulumaa. Käytämme arvioinnissa myös luokittelua 3.5, jolloin tuotteessa on usein selkeää kulumaa, mutta se on muutoin yleisilmeeltään siistimmässä kunnossa.

Kaksi ensimmäistä kuvaa ovat samasta kamerasta, koska kulumaa ja käytönjälkeä on useammassa kohdassa ja kamera on yleisilmeeltään hieman epäsiisti olisi tämän kameran kuntoluokitus K3. Viimeisen kuvan kamera on yleisilmeeltään siistimpi, mutta siinä on useammassa kohdassa selkeää kulumaa, kuntoluokitus tämän mukaan olisi K3.5.


Kuntoluokka K2 = välttävä

Kuntoluokkaa K2 käytetään melko harvoin, tämän luokan laitteissa voi olla jo toiminnallistakin vikaa eli jokin pienempi puute käytettävyydessä. Yleisilmeeltään erittäin käytetyn näköinen tuote. Puutteista ja kunnosta aina erikseen maininta tuotetekstissä. Emme pääsääntöisesti myy ollenkaan K2 kuntoluokituksen tuotteita, tuotteet pyritään aina korjaamaan ennen myyntiä.


Kuntoluokka K1 = heikko

Kuntoluokituksista kaikkein huonoin on K1, emme myöskään laita tälläisiä laitteita myyntiin ollenkaan. Tuotteessa voi olla toiminallisesti isompikin vika ja yleisilmeeltään tuote on erittäin käytetyn näköinen.


Voit katsoa kaikki vaihtolaitteemme tästä

2 comments

  1. Pekka Kiiskinen

    Minua kiinnostaisi tuo Af- S Nikkor 105 mm macro (kunto 4,5 / 5). Minulla olisi tarjota vaihdossa EX- Sigma 105mm f 2.8 D macro kunto 5 / 5 mint. Ottaisitteko vaihdossa? F- mount.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Toimituskulut alk. 0,00€

Nopeat toimitukset

30pv palautusoikeus

Voit palauttaa uudet tuotteet ilman kysymyksiä

Virallinen jälleenmyyjä

Uusilla tuotteilla on tehtaan myöntämä takuu

Luotettava kauppa

Yli 30-vuoden kokemus kameroiden myynnistä