Ostoskori

Kysyttävää? Soita meille 05 – 375 3220

Ilmaiset toimituskulut yli 1000€ tilauksiin / Palautusoikeus 30pv

Avoinna arkisin 10:00 – 17:00, la 10:00 – 15:00

Kennonpuhdistus Rollei tuotteilla

Kennonpuhdistuksen ABC

Tässä artikkelissa käymme läpi kennonpuhdistuksen perusteet. Kennon puhdistus kuuluu kameran perushuoltotoimenpiteisiin ja se kannattaa jokaisen opetella tekemään.

Likaisen kennon huomaat ottamalla kuvan yksivärisestä kohteesta, tarpeeksi pienellä aukolla. Taustaksi valitsen itse useimmiten pilvettömän taivaan, se tarjoaa tarpeeksi valoa, jotta aukoksi voi valita f/11 tai pienempää. Suljinajalla ei ole väliä, mutta ISO tulisi mahdollisimman alhainen, mieluiten natiivi kuten ISO 100 tai 200. Jos valoa ei ole tarpeeksi ja ISO arvoksi tulee yli 800 voi kohinan seasta olla vaikea havaita roskia kennolla. Pölypallot näkyvät kuvassa tummina läiskinä, ne ovat kuitenkin läpinäkyviä, eivätkä pistemäisiä. Esimerkkikuvia löytyy helposti Googlesta

Tarvittavat välineet

Kennonpuhdistuslastoja on olemassa kolmea eri koko, oikea koko valitaan kennon mukaan. Voit myös puhdistaa pienemmällä lastalla isomman kennon, mutta oikean kokoisella lastalla on nopeampaa ja helpompaa.

Puhdistus

Puhdistus aloitetaan laittamalla kamera puhdistustilaan. Peilittömissä kameroissa joissa on kuvanvakaaja (Sony alla) tämä tarkoittaa että vakaaja lukitaan puhdistuksen ajaksi. Peilillisissä taas peili nostetaan pystyyn puhdistuksen ajaksi. Puhdistustilaan ei pääse jos akku ei ole ladattuna yli 75% kapasiteettiin.

Kennonpuhdistus Rollei tuotteilla
Sonyn puhdistustila

Avaa kaksi lastaa valmiiksi ja laita tilaan jossa ei ole likaa, vaikkapa lastan kelmun päälle. Laita toiseen lastaan nestettä niin että kennoon koskeva osa on kokonaan “märkä”. Rollein tuotteissa lasta muuttuu punaiseksi kohdasta jossa nestettä on niin tämä on helppo havanoida.

Tämän jälkeen pyyhi kenno märällä lastalla. Käytä pitkiä vetoja toiselta puolelta toiselle, älä pelkää myöskään käyttää hiukan painetta puhdistaessa. Kennon päällä on lasi, ja puhdistat sen, et varsinaista kennoa. Jos lasia ei paina yhtään, siihen voi herkästi jäädä yhä likaa.

Kennonpuhdistus Rollei tuotteilla
Liikuta lastaa sivulta sivulle

Kun olet muutaman rundin heiluttanut lastaa voit nostaa sen pois. Kennon pinnalle pitäisi jäädä pisaroita hiukan, joka kertoo että nestettä oli tarpeeksi. Ota nyt kuiva lasta käteen ja pyyhi kosteudet ja liat pois kennolla samalla tavalla kuin puhdistit kennon.

Kenno on usein pesun jälkeen melko staattinen ja imee helposti pölyä. Pidämmekin aina pesun yhteydessä Zeissin ilmapumppua lähettyvillä ja viimeiset pölyhiukkaset voi puhaltaa pois koska ne eivät ole kiinni kennossa.

Kenno on nyt puhdas, mutta ennen kuin heität lastat menemään käy ottamassa testikuva uudelleen ja katso onko pölyä jäljellä. Jos on niin mene takaisin kohtaan puhdistus ja suorita toimenpiteet uudelleen 🙂 Lasta saattaa vaatia uudelleen kastelua, mutta kannattaa pitää pesu ja kuivauslastat erillään.

Kennonpuhdistus Rollei tuotteilla
Kenno kiiltää puhtauttaan!

Artikkelissa käytetyt tuotteet


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Toimituskulut alk. 0,00€

Nopeat toimitukset

30pv palautusoikeus

Voit palauttaa uudet tuotteet ilman kysymyksiä

Virallinen jälleenmyyjä

Uusilla tuotteilla on tehtaan myöntämä takuu

Luotettava kauppa

Yli 30-vuoden kokemus kameroiden myynnistä