Kysyttävää? Soita meille 05 – 375 3220

Ilmaiset toimituskulut yli 1000€ tilauksiin / Palautusoikeus 30pv

Avoinna arkisin 10:00 – 17:00, la 10:00 – 15:00

Kuinka vaihtokauppa toimii

Pyrimme tekemään vaihtokaupoista aina mahdollisimman sujuvia. Vaihtokaupat voidaan tehdä täysin postin välityksellä ja näin suurin osa kaupoista meillä tapahtuukin. Alla käydään siis läpi, miten vaihtokauppa tapahtuu mahdollisimman sujuvasti postin välityksellä.

1. Yhteydenotto

Lähtökohtaisesti vaihtokaupoista kannattaa olla aina yhteydessä sähköpostitse. Näin kummallekkin osapuolelle jää sopimuksesta mustaa valkoisella ja kaikki työntekijät löytävät tiedot helposti. Ilmoita viestissäsi mitä laitteita olet tarjoamassa, mahdollisimman yksityiskohtaisesti mallimerkintöineen. Kameroista on hyvä selvittää shuttercount eli kuvausmäärä, sillä se voi vaikuttaa arvioon. Tässä vaiheessa ilmoitettu hyvityshinta on aina alustava, pystymme varmistamaan oikean summan vasta kun laitteet on tarkistettu.

Jo tässä vaiheessa on hyvä tarkistaa, että omista laitteista löytyy kaikki tarvittavat tarvikkeet ja ilmoittaa mahdollisista puutteista sähköpostin yhteydessä. Kameroiden mukana tulee olla runkotulppa, alkuperäinen akku ja laturi. Hihna tai alkuperäinen pakkaus eivät ole pakollisia. Objektiivien mukana tulee olla takatulppa, linssinsuoja ja vastavalosuoja jos se objektiiviin kuuluu.

Jos jokin näistä olennaisista tarvikkeista puuttuu, voidaan asiasta sopia erikseen. Usein otamme tarvikkeet omasta varastosta, jolloin tarvikkeen arvo vähennetään hyvityssummasta.

 • Yhteydenotto sähköpostitse (info@fotomonza.com)
 • Ilmoita mistä tuotteesta olisit kiinnostunut, löydät kaikki käytetyt vaihtolaitteet täältä
 • Ilmoita tarkasti mitä laitteita tarjoat vaihdossa (kameroista myös shuttercount, jos et saa tätä tietoa arvio ei ole niin tarkka, voimme kuitenkin yhäkin antaa arvion)
 • Tarkista löytyykö laitteille pakolliset tarvikkeet ja ilmoita jos jotain puuttuu

2. Vaihtolaitteiden lähetys

Lähetyksessä suosittelemme käyttämään lähtökohtaisesti Matkahuollon sopimusnumeroa, tämä on kaikkein yksinkertaisin tapa ja usein tulee myös edullisimmaksi. Paketin päälle voit kirjoittaa pelkän sopimusnumeron ja paketin sisälle laittaa lapulla yhteystiedot. Toivomme, että laitteet tulevat liikkeellemme kannettuna, sillä niiden noutaminen eri noutopisteistä vie aikaa ja hidastaa vaihtokauppaa. Tästä syystä joudumme muualta haettuihin paketteihin lisäämään korkeamman postimaksun. Täältä löydät erillisen ohjeen laitteiden helppoon lähettämiseen. Pakkaa laitteet huolellisesti ja pehmusta paketti hyvin. Tarkista, että pakkaat mukaan kaikki pakolliset tarvikkeet.

 • Hyödynnä lähtökohtaisesti Matkahuollon sopimusnumeroa
 • Laita paketin sisälle lähettäjän tiedot
 • Pakkaa laitteet ja tarkista, että mukaan tulee pakolliset tarvikkeet

3. Laitteiden tarkistus ja lasku

Kun vaihtolaitteet saapuvat liikkeellemme, tarkistamme ja testaamme ne. Tämän jälkeen olemme yhteydessä sähköpostitse. Jos kaikki laitteet ovat sovitussa kunnossa, laitamme suoraan välirahasta laskun sähköpostiin ja ilmoitamme siitä vielä erillisellä viestillä. Jos laitteista löytyy jotain puutteita olemme siitä yhteydessä ennen laskun lähettämistä ja sovitaan yhdessä jatkosta.

Laskun voit myös maksaa osamaksulla kuten Resurs Bank rahoitus. Voit ilmoittaa halusta rahoitukseen etukäteen, tai lasken saadessasi.

4. Välirahan maksaminen ja lähetys

Lähetämme uudet tuotteet heti matkaan, kun maksu välirahasta on meille näkyvissä. Pyrimme laittamaan vielä erillisen viestin seurantatunnuksineen, kun olemme saaneet tuotteet pakettiin.

3 comments

 1. Hei looking to swap my Nikon stuff in for Sony .
  Nokon d500
  Sigma 18-35 1.8
  Sigma 50-100 1.8
  Nikon 70-300 VR
  Extra battery and all boxes i have

  1. I have replied to your email 🙂

   Thanks!

 2. Jari.linjala

  Haluaisin ostaa sony rx10/4
  Otatteko vaihdossa sony a6000

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Toimituskulut alk. 0,00€

Nopeat toimitukset

30pv palautusoikeus

Voit palauttaa uudet tuotteet ilman kysymyksiä

Virallinen jälleenmyyjä

Uusilla tuotteilla on tehtaan myöntämä takuu

Luotettava kauppa

Yli 30-vuoden kokemus kameroiden myynnistä